La Fiscalia es querella contra Puigdemont

El Fiscal General de l'Estat dóna ordres als Mossos perquè impedeixin el referèndum de l'1-0
José Manuel Maza
José Manuel Maza

La Fiscalia Superior de Catalunya ha presentat aquest divendres una querella contra el president de Catalunya, Carles Puigdemont, i el seu Govern pels delictes de desobediència, prevaricació i malversació, per convocar el referèndum del pròxim 1 d’octubre. El delicte de malversació implica penes de presó.

La Fiscalia ha presentat les querelles criminals contra el Govern català davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i contra els membres de la Mesa del Parlament, presidida per Carme Forcadell,  que van facilitar la tramitació de la llei del referèndum.

El fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, ha afirmat que aquestes accions es fan “en defensa de la legalitat i del dret, davant la gravetat de la situació generada a la Comunitat de Catalunya, provocada pels responsables de la Generalitat que actuant en violació de la Constitució i del mateix Estatut d’Autonomia i desobeint frontalment els reiterats pronunciaments del Tribunal Constitucional”.

Maza també ha presentat un ofici en el qual ordena als màxims responsables de la Guàrdia Civil, Policia Nacional i Mossos d’Esquadra a les quatre províncies catalanes que intervinguin en el cas de la celebració del referèndum intervenint “els efectes del delicte”, en referència a les urnes, i elaborant el corresponent atestat davant “qualsevol actuació en l’àmbit provincial o local d’autoritats, funcionaris públics o de particulars”.

El fiscal general de l’Estat ha enviat aquesta ordre tant al fiscal superior de Catalunya com als fiscals en cap provincials, en compliment de la resolució del Tribunal Constitucional que va suspendre la nit d’aquest dijous la llei de referèndum i la convocatòria de la consulta independentista del pròxim 1 d’octubre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides