El govern publica el web del referèndum

L'executiu va signar de matinada la convocatòria de l'1-O
govern referendum roda premsa
govern referendum roda premsa

El referèndum de l’1 d’octubre ja té pàgina web i convocatòria signada. Tots els membres del govern de la Generalitat van signar de manera col·legiada el decret de convocatòria quan el ple encara estava en marxa, passades les 12 de la nit. Així culminava la llarga jornada en què el Parlament havia aprovat la llei del referèndum per 72 vots a favor, 11 abstencions i les 52 absències dels diputats de C’s, el PSC i el PP.

El president Carles Puigdemont ha declarat que el govern i el Parlament de Catalunya assumeixen les seves responsabilitats “quan a la història del seu país arriben moments com aquest, de cruïlla”.

La Generalitat ja ha habilitat el lloc web oficial de l’1-O, referendum.cat, que mostra un espot de 20 segons per fomentar la participació. Una versió escurçada de 10 segons ja havia començat a promocionar, sense citar-la, la votació a TV3 abans no s’hagués aprovat la llei ni s’hagués signat el decret de convocatòria. També ha publicat el model de papereta de votació.

Així mateix, també la passada nit, la Mesa del Parlament va admetre a tràmit la llei de desconnexió, que serà el plat fort del ple parlamentari que es reprèn aquest dijous a les 10 del matí.

A aquesta mateixa hora es reuneix el ple del Tribunal Constitucional, que previsiblement admetrà a tràmit la petició del govern espanyol d’anul·lar els acords que han donat lloc a l’aprovació de la llei del referèndum.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari