L’imam de Ripoll, possible còmplice del grup terrorista

Abdelbaki Es Satty, desaparegut des de dimarts, podria haver mort en l'explosió d'Alcanar
Pis de l'imam de Ripoll
Pis de l'imam de Ripoll

Els Mossos estan investigant quina vinculació tindria l’imam de Ripoll, Abdelaziz Es Satty, amb la cèl·lula terrorista que dijous va atemptar a Barcelona i Cambrils. Fins i tot s’especula amb la possibilitat que en fos el líder.

Fonts de la investigació consideren que Es Satty, de 45 anys, és un salafista radical i, per edat i perfil, podria haver actuat de líder del grup terrorista, format per una dotzena de persones, de les quals cinc van morir en l’atac de Cambrils.

Els Mossos han registrat la casa d’aquest imam a la recerca de pistes i proves d’ADN per saber si aquest podria ser un dels morts en l’explosió de la casa d’Alcanar de dimecres.

D’altra banda, Younes Abouyaapoub, de 22 anys, ha passat a ser una de les prioritats dels Mossos d’Esquadra. Es tracta de l’únic dels terroristes directament vinculat als atacs de Barcelona i Cambrils que encara no ha estat identificat entre els abatuts o detinguts, tot i que encara falta per identificar les restes trobades divendres a la casa d’Alcanar (Tarragona). Una de les hipòtesis que guanya força amb el pas del temps és que el jove natural del Marroc podria ser l’autor material de l’atropellament massiu a La Rambla que va deixar 13 morts i més d’un centenar de ferits.

Els Mossos consideren que la cèl·lula estava integrada almenys per dotze terroristes, dels quals cinc van ser abatuts per la policia a Cambrils; quatre, detinguts, un d’ells a Alcanar i tres a Ripoll; dos, morts en l’explosió de la casa d’Alcanar el dia 16 i un, Younes Abouyaaqoub, estaria fugit.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides