El PP descarta aplicar l’article 155 a Catalunya

El portaveu al Congrés addueix raons "temporals i jurídiques" per no suspendre l'autonomia
Sense títol
Sense títol

El PP ha descartat ja, “per raons temporals i jurídiques”, posar en marxa l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, que obre la porta a la suspensió de l’autonomia d’una comunitat, i aposta per altres fórmules “més oportunes i realistes” per afrontar l’intent de la Generalitat de celebrar un referèndum d’independència el pròxim 1 d’octubre a Catalunya.

En una entrevista a Europa Press, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha explicat que recórrer a aquest article “ara mateix” ja no resoldria la situació, tant per raons de temps com de tipus jurídic.

Hernando tanca així la possibilitat que el PP aprofiti la seva majoria absoluta al Senat per aplicar per primera vegada aquest article de la Constitució, que permet “obligar” a un govern autonòmic al “compliment forçós” de les seves obligacions.

Hernando entén que hi ha mesures “més oportunes i realistes” i que està en mans dels tribunals respondre a l’incompliment de la llei o decidir si es cometen delictes com el de sedició, una revolta davant l’ordre jurídic. “Nosaltres estarem donant suport a les mesures que siguin raonables i evitin aquesta situació”, ha afegit.

Cal actuar amb prudència, però amb contundència. L’Estat de Dret té unes regles i hem de respectar-les tots, no hi ha estats de dret a la carta, ni drets de cuixa, que és el que pretenen tenir alguns”, afegeix. En aquest sentit, Hernando recalca que les forces i cossos de seguretat de l’Estat respecten l’Estat de dret i apunta que els Mossos d’Esquadra, la policia autonòmica catalana, formen part d’aquest col·lectiu.

 

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari