Les obres de Sixena no surten del Museu de Lleida

La Generalitat incompleix el termini i la sentència i no retorna les 44 peces
Murals de Sixena al MNAC
Murals de Sixena al MNAC

Després de fer guàrdia tot el dia, el grup de tècnics que van estar ahir des de les 8 de matí i al llarg de tota la jornada al Monestir de Sixena, no va rebre les 44 peces que Catalunya havia de retornar en compliment de la sentència de l’Audiència Provincial d’Osca.

La Generalitat, tal com havia anunciat, ha desobeït i ha incomplert la sentència del passat 27 de juny i ha retingut els béns en litigi entre Aragó i Catalunya.

El conseller de Cultura, Lluís Puig, havia reiterat abans la voluntat de la Generalitat de mantenir al Museu de Lleida les peces de Sixena, i ha argumentat que no s’han resolt els recursos pendents ni hi ha una sentència en ferm: “Per voluntat nostra, no sortiran les peces del Museu de Lleida, això és un fet”.

Davant d’aquesta situació, els serveis jurídics del Govern d’Aragó han sol·licitat al Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 1 d’Osca que el mes d’agost sigui hàbil per a qualsevol actuació i execució que permeti una ràpida solució i que no es demori aquest procés fins setembre, una petició que no ha rebut de moment cap resposta de la justícia.

Caldrà veure com reacciona ara la magistrada que duu el cas. Podria ordenar immediatament l’entrada al Museu de Lleida de la brigada de Patrimoni de la Policia Judicial perquè confisqui les 44 peces, o esperar al mes de setembre.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.