Arxivada la querella de Francisco Marco

Més de la meitat dels diners que es cobraven del Barça no arribaven als comptes de Método 3 SA
Título de la imagen
Título de la imagen

L’escàndol dels espionatges del Barça fets per Método 3 en l’última etapa de la presidència de Joan Laporta encara cueja als jutjats. Formalment, el cas es va tancar fa un any, quan Joan Oliver (exdirector general del club) i Xavier Martorell (excap de seguretat) van pagar al FC Barcelona un total de 120.000 euros, que és l’import global dels informes fets per Método 3 que no tenien res a veure amb l’activitat de l’entitat blaugrana.

Recordem que, segons la documentació aconseguida i aportada al jutjat pel soci Oriol Giralt, des del club s’havien pagat, entre els anys 2008 i 2010, una munió d’investigacions absolutament irregulars, com ara informes sobre dos regidors d’Unió Democràtica de Sant Cugat, sobre el partit Reagrupament, sobre els negocis de Felip Puig, seguiments a dues amants de l’expresident Joan Laporta, sobre l’afició a visitar els prostíbuls d’un exvicepresident del FC Barcelona, dades sobre periodistes, etcètera.

El cas va ser arxivat, després que el Barça retirés l’acusació, un cop cobrats els 120.000 euros. Però encara hi havia un serrell que estava viu: la querella criminal interposada per l’exdirector de Método 3, Francisco Marco, contra el periodista Francesc Perearnau per un article que va publicar a Mundo Deportivo, l’11 de gener del 2016.

En aquest article es reproduïen diversos documents oficials d’Hisenda que demostraven una sospitosa operativa: Francisco Marco facturava els seus informes al Barça a través de la societat M3 Consultoría de Seguridad SL. Amb posterioritat, els diners cobrats sortien cap a Método 3 SA, l’empresa titular de l’agència… però una part es perdien pel camí.

Segons els formularis 347 de l’any 2010, publicats per Mundo Deportivo, M3 Consultoría de Seguridad SL va facturar 140.064,05 euros al Barça i, al seu torn, Método 3 SA va facturar 69.57,57 euros a M3 Consultoría de Seguridad SL. Què va passar amb els 70.000 euros restants? Segons el detectiu Julián Peribáñez, l’exdirector de seguretat del Barça, Xavier Martorell, cobrava una comissió per cada encàrrec que feia a Método 3 i els diners haurien sortit amb xecs al portador.

Francisco Marco es va querellar contra el periodista Francesc Perearnau per “revelació de secrets, calúmnies i injúries“. Ara, la jutgessa Rosa Maria Agulló ha decretat l’arxivament d’aquesta denúncia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides