El Sindicat de Mossos denuncia que les comissaries són vulnerables

El cap de la policia catalana acusa els joves agents de manca de lleialtat
Trapero i Corbacho
Trapero i Corbacho

El Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME) denuncia, de nou, que les comissaries de la policia catalana no tenen les mesures de seguretat necessàries.

El SME fa aquesta acusació després del darrer cas en que dos homes van entrar la nit de dilluns a l’àrea de la comissaria dels Mossos del Vendrell, després de saltar la tanca i arribar a l’aparcament.

Tot i que els dos assaltants van ser detinguts per una parella de mossos que tornava a la comissaria, des del SME denuncien que no van saltar les alarmes ni hi va haver cap alerta del dos homes dins de les dependències policials.

Pel que se sap, els dos detinguts estarien buscant una paquet que hauria quedat a l’interior d’un cotxe d’alta gamma. El vehicle havia estat intervingut hores abans en una investigació contra el tràfic de drogues.

Des del SME afirmen que les comissaries disposen de protocols que marquen mesures de seguretat concretes, com la col·locació de pilons a les portes, millores de les càmeres de vigilància perquè ofereixin imatges nítides, o la dotació que ha d’haver en cada comissaria durant les nits. El SEM denuncia que “hi ha un projecte previst i dotat, però no acaba d’executar-se“.

Trapero acusa els joves agents de manca de lleialtat
El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha afirmat que els milenials, persones nascudes entre el 1980 i el 1995, pateixen d’una “falta de lleialtat i compromís amb l’organització“, que sovint es tradueix en absentisme.

Trapero va afirmar que al cos dels Mossos d’Esquadra hi ha avui dia 2.727 milenials, el que suposa el 16% de la plantilla de la policia catalana.

El màxim responsable policial dels Mossos també ha afrmat, però, que aquests joves estan “àmpliament capacitats” per liderar la policia catalana, tot i la seva “poca paciència” i “baixa tolerància a la frustració “, afegint que “estan acostumats a tenir tots els recursos i mitjans. Ho han de tenir tot i de forma immediata. Això de vegades s’expressa en forma de queixa constant per falta de mitjans”.

El major dels Mossos ha fet aquestes declaracions, aquest dimecres, en el marc d’una conferència titulada Generació milenial, preparada per liderar?, que va oferir en la segona jornada de la VII Escola d’Estiu de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Les critiques per aquestes paraules li han arribat a Trapero des de la Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC) qui ha afirmat que aquesta mena de declaracions provoquen la “fractura” de les relacions entre les base i la cúpula policial.

També el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) ha afirmat que les paraules de Trapero posen sobre la taula la “fractura existent” entre la cúpula i la resta del cos dels mossos. El SPC va denunciar la “falta de compromís” de Trapero a l’hora de defensar els agents, i han demanat que dimiteixi “abans de perjudicar més a un cos del que tots els mossos estan orgullosos”.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari