Puigdemont inhabilita Balmón i Ros

Podrem llegir aquest titular als nostres mitjans de comunicació d’aquí a uns dies? En teoria, sí. No tinc clar quan pretén el govern català que entri en vigor la llei que presenta com de Transitorietat i que ha de substituir la legalitat espanyola vigent per una de nova, pactada d’amagat per Junts pel Sí i la CUP. Hi ha diverses versions sobre aquesta qüestió, entre elles alguna que diu que hauria d’aprovar-se d’aquí a uns quants dies.

Si fos així, Carles Puigdemont podria prendre’s la revenja de tantes inhabilitacions com han dictat els tribunals de justícia contra dirigents del seu partit, implicats en l’organització de la consulta del 9 de novembre de 2014. Lògicament, els primers a rebre serien els alcaldes que es neguen a posar-li fàcil l’obertura de col·legis electorals als seus municipis per la celebració de la nova consulta, convocada ara per l’1 d’octubre proper.

Entre aquests alcaldes, Antoni Balmón té tots els números de ser el primer inhabilitat. Sobretot després d’haver fet enrabiar la presentadora dels matinals de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas. Fer burla de Terribas no deu constar explícitament com a delicte en la Llei de Transitorietat, però és evident que se’n desprendrà de la seva filosofia de fons. Balmón li va dir a Terribas que no sabia de què li parlava quan es referia al famós 1 d’octubre. Més aviat o més tard li ho faran pagar.

Lleida concentra la revolta contra el referèndum de la tardor. L’alcalde, Àngel Ros, no posarà les urnes. I la Universitat de Lleida s’ha negat a sumar-se al Pacte Nacional pel Referèndum. El seu rector, Roberto Fernández, i 18 membres del Consell de Govern de la universitat s’hi van oposar. 19 inhabilitacions més que cauran.

No sé clar si els mitjans de comunicació que es neguin a posar propaganda de la campanya del referèndum es quedaran només sense subvencions, com exigeix la CUP, o també s’inhabilitarà als seus responsables. Suposo que ho hauran de decidir els “nostres jutges de confiança” dels quals en parlava el desaparegut i també inhabilitat magistrat Santi Vidal.

Una periodista d’aquestes tertulianes fetes amb motllo que surten a TV3 deixava caure com aquell qui res que potser hi haurà morts en aquest camí.

De moment, ens acontentem amb el joc de les inhabilitacions.

Que duri!

(Visited 50 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari