El PSOE tanca, de nou, un congrés en fals

Pedro Sánchez no integra als propers a Susana Díaz en els òrgans de direcció del partit
Pedro Sánchez i Susana Díaz
Pedro Sánchez i Susana Díaz

Lluny de cosir la ferida que va provocar Susana Díaz quan va fer caure a l’aleshores secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, aquest ha decidit deixar al marge dels òrgans de direcció els afins a la presidenta andalusa.

Susana Díaz i Pedro Sánchez van reunir-se dissabte a la nit per concretar qui dels afins a Díaz entrarien a formar part de la cúpula del partit, en concret, a l’executiva federal. La reunió va durar al voltant de 10 minuts i Díaz va sortir visiblement enfadada.

Tot i que els propers a Sánchez havien insistit en el fet que el líder del partit volia fer un procés integrador, en aquest 39 congrés del PSOE, després aquestes mateixes fonts han afirmat que mai es van comprometre a integrar cap nom en concret dins de les 49 places de l’executiva federal.

El que sí que ha fet Pedro Sánchez ha estat incorporar a l’exlehendakari socialista Patxi López, que també es va presentar per a disputar-li el lideratge del PSOE, juntament amb Susana Díaz. La incorporació de López ha estat un altre missatge contundent a la presidenta andalusa.

Finalment, la nova cúpula del partit socialista comptarà amb tres membres del PSC, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, l’alcalde de Viladecans, Carlos Ruiz, i el primer secretari d’Unitat d’Aran, exsenador i exdiputat al Parlament, Paco Boya.

El PSC veu reforçada la seva presència en els òrgans de direcció del PSOE, ja que es dóna la circumstància que Parlon i Ruiz estaran integrats també en la comissió permanent de Pedro Sánchez.

Mentre que Parlon va ser l’adversària del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en les darreres eleccions primàries per optar a aquest càrrec, Ruiz és una persona propera al líder dels socialistes catalans.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari