Unes maniobres militars franco-espanyoles arriben a Barcelona

París ha demanat suport d'helicòpters espanyols per a la seva missió en el golf de Guinea
Dixmude
Dixmude

La Marina Nationale francesa i l’Exèrcit espanyol ha començat aquest dimarts unes maniobres conjuntes pel Mediterrani. Aquestes maniobres duraran fins al pròxim divendres i tenen com a base de sortida la ciutat francesa de Toulon, i Barcelona com a port d’arribada.

Les maniobres compten amb la participació del vaixell francès Dixmude i helicòpters de les Forces Aeromòbils de l’Exèrcit de Terra espanyol, entre els quals hi ha un Chinook, un Cougar i un Súper Puma, segons publica l’ABC.

També està previst que 30 efectius espanyols s’instal·lin durant aquesta setmana al buc francès, un fet poc habitual en aquesta mena d’exercicis, amb la voluntat de coordinar l’operativitat d’helicòpters de transport militar espanyols en vaixells francesos davant d’una hipotètica missió internacional conjunta.

Es dóna la circumstància que França ja ha fet arribar el seu interès al Ministeri de Defensa espanyol perquè els helicòpters espanyols puguin donar suport a la missió que militars francesos estan portant a terme a la zona del Sahel, al nord de l’Àfrica. Una missió que porta per nom Barkhane, i que té com a base operativa de vols la ciutat de Gao, a Mali.

França ha demanat també a Espanya el suport dels seus helicòpters militars per a la missió permanent al golf de Guinea, amb el nom de Corymbe, en una zona d’Àfrica occidental amb un increment de l’activitat de pirateria. Les autoritats espanyoles, però, van rebutjar en el seu moment la petició.

Les Forces Armades franceses pateixen des de fa un any d’una manca de capacitat operativa d’helicòpters perquè tenen els seus efectius hipotecats en la missió del Sahel que abasta cinc països, que són Mauritània, Mali, Burkina Faso, Níger i el Txad.

Amb la d’aquesta setmana, aquesta és la tercera ocasió que helicòpters de l’Exèrcit espanyol fan pràctiques conjuntes amb el vaixell francès Dixmude, una embarcació especialitzada en projecció i amb capacitat per transportar fins a setze aparells i amb sis pistes d’aterratge.

En les maniobres de Toulon a Barcelona està previst que es perfeccioni l’aterratge dels helicòpters espanyols, l’organització d’evacuacions, el manteniment, l’emmagatzematge dels Chinook que són aparells de grans dimensions amb dues hèlixs, el treball de les grues, o l’ensinistrament amb altres tres helicòpters francesos.

El divendres dia 9, darrer dia dels exercicis militars franco-espanyols, l’ambaixador francès a Espanya, Yves Saint-Geours, visitarà el vaixell Dixmude atracat a Barcelona, acompanyat d’alumnes del liceu francès.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari