Quin article ha posat en evidència Òmnium Cultural?

Título de la imagen
Título de la imagen

Es titula “Òmnium Cultural: lluites compartides, lluites usurpades“. L’ha publicat el nou mitjà digital elcatalan.es i posa al descobert la campanya d’Òmnium Cultural per apropiar-se de les mobilitzacions socials i veïnals que hi ha hagut a Catalunya des dels temps del franquisme.

La campanya es va posar en marxa l’octubre de l’any passat amb la voluntat d'”eixamplar la base social de l’independentisme“, presentant-ne una imatge simpàtica als barris i ciutats on hi té una presència molt limitada. Des d’aleshores, Òmnium Cultural ha organitzat actes i instal·lat una exposició on vincula lluites socials i independentisme als barris més humils de ciutats com Badalona, Santa Coloma, Granollers o Lleida. Per tirar-la endavant, Òmnium Cultural va fitxar David Karvala, dirigent d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme i d’altres persones que no fossin identificades directament amb una organització que mai no s’havia preocupat fins ara per les mobilitzacions antifranquistes que no estiguessin directament vinculades amb la defensa i suport a la llengua catalana.

La primera reacció davant l’article per part dels responsables de Lluites compartides va ser minimitzar l’impacte, ignorant-lo. Tanmateix, la periodista i activista Núria Alabao el va retwittejar i això va provocar la reacció encesa del col·lectiu dels hiperventilats independentistes actius a Twitter i li van dir de tot.

La línia argumental dels hiperventilats és desprestigiar elcatalan.es, que defensa posicions antiindependentistes properes al PP i a Ciutadans, acusant-lo de feixista. El digital ha anunciat la propera aparició d’un segon article sobre aquesta mateixa campanya.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari