Els diputats del Parlament recuperen la catorzena paga

La Mesa de la cambra catalana ha aprovat la mesura per unanimitat
Ple del Parlament
Ple del Parlament

Els diputats del Parlament de Catalunya recuperen aquest 2017 la catorzena paga. Uns diners que van deixar de cobrar fa cinc anys, el 2012, per les retallades econòmiques arran de la crisi.

Tot i les diferències ideològiques que hi ha entre els membres de la Mesa de la cambra, aquests han aprovat la mesura aquest dimarts per unanimitat. La Mesa també ha aprovat reduir la indemnització que cobren els membres del Parlament per desplaçament.

La mesura preveu reduir un 21%, en tres anys, un percentatge que s’aplicarà de manera progressiva amb una baixada del 7% cada any fins al 2019.

El reglament del Parlament de Catalunya contempla que els diputats tenen dret a percebre una “assignació fixa” i una de variable per un caràcter d'” indemnització per l’exercici de les seves funcions”, unes quantitats que decideix la Mesa a partir del pressupost del Parlament.

Actualment un diputat cobra 2.871,57 euros bruts al mes. Aquest import s’incrementa en funció de les tasques que duen a terme els diputats al Parlament.

Quan un diputat exerceix de portaveu del grup parlamentari cobra una assignació fixa de 2.809,14 euros bruts mensuals i un complement variable de 2.817,34 euros bruts.

Pel que fa a les indemnitzacions pels desplaçaments, les quantitats varien en funció de la procedència del diputat i del desplaçament que hagi de fer per anar al Parlament.

El 2016, aquestes indemnitzacions eren de 20.061,99 euros bruts anuals per un membre de l’àrea metropolitana de Barcelona, i de 28.239,64 per als que resideixin en un municipi a 191 quilòmetres o més de la capital catalana. Aquestes xifres es reduirà fins al 21% en tres anys amb el nou canvi de reglament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides