Quin ‘cameo’ insòlit ha protagonitzat Artur Mas?

mas cruyff
mas cruyff

L’expresident de la Generalitat Artur Mas és l’únic polític que ha aparegut entre les celebritats que glossen la figura de Johan Cruyff en el documental Wembley: l’inici de tot, que ha emès TV3 aquest dimarts.

En aquest audiovisual, que commemora el 25è aniversari de la primera Copa d’Europa guanyada pel FC Barcelona, el 20 de maig del 1992, apareixen exjugadors d’aquell equip com Pep Guardiola, Hristo Stòitxkov i Ronald Koeman, futbolistes més recents com Xavi Hernández, i l’expresident del club blaugrana -i molt amic de Cruyff- Joan Laporta, a més de Jordi Cruyff, fill de l’homenatjat.

Més forçada, en canvi, sembla l’aparició de Ferran Adrià, per bé que se centra en la influència com a redefinidor de paradigmes de l’holandès, traspassat fa un any, i es mostra el fragment d’una conversa entre ambdós on el xef confessa que el seu somni era ser Cruyff.

Encara més inexplicable, això sí, resulta el cameo d’Artur Mas, que era regidor de l’Ajuntament de Barcelona quan el Barça de Cruyff es va coronar a Wembley fa 25 anys. En la seva primera aparició, el president del PDEcat mostra que encara manté al seu perfil de Whatsapp una foto que es va fer amb Cruyff el dia de l’estrena del film L’últim partit, l’any 2014.

Seguidament, recorda que aquell va ser un acte “carregat també d’intel·ligència política” i cita una expressió de l’exentrenador del Barça: “Hi ha una cosa que no l’entenc: «Si quieres algo, cógelo»“. Mas descriu Cruyff com un “esperit lliure”, una d’aquestes persones que “s’ho poden replantejar tot”, que “són genis de la creació”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides