El cas Palau entra a l’ordre del dia del Ple

El Parlament debat i vota les propostes de resolució de la CUP i CSQEP sobre l'actuació del Govern
cas palau ordre del dia
cas palau ordre del dia

El Ple del Parlament de Catalunya ha aprovat a primera hora modificar el seu ordre del dia per incorporar-hi un debat sobre la decisió del Govern de la Generalitat de no acusar Convergència al cas Palau, mitjançant la seva majoria al Consorci d’aquesta institució. Després s’ha prosseguit, com estava previst, amb la sessió de control al Govern.

La introducció del cas Palau en l’ordre del dia, impulsada per Catalunya Sí Que Es Pot i la CUP a través de sengles propostes de resolució, ha rebut 131 vots favorables i cap vot en contra ni abstenció. Els diputats han donat el mateix suport, en una votació posterior relacionada, al fet d’ometre la publicació de la modificació en l’ordre del dia i escurçar el període d’esmenes a una hora i quinze minuts.

Malgrat això, l’inici de la sessió parlamentària d’aquest dimecres ha estat marcada pel nerviosisme a la Cambra. Joan Coscubiela (CSQEP) ha manifestat preocupació per si escurçar el temps pot suposar una vulneració dels drets dels diputats. Alejandro Fernández (PP), per la seva part, ha demanat un informe dels lletrats en aquest sentit, però la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, se l’ha denegat tot afirmant que en la decisió sobre el període d’esmenes s’havia tingut el compte el parer que els lletrats, ha dit, han expressat verbalment.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides