Jordi Pujol Ferrusola entra a la presó

El fill gran de l'expresident de la Generalitat passa la seva primera nit al penal de Soto del Real
Título de la imagen
Título de la imagen

El jutge de l’Audiència Nacional, José de la Mata, ha dictat presó incondicional sense fiança, però comunicada, per a Jordi Pujol Ferrusola. De la Mata acusa el primogènit de l’expresident Jordi Pujol i Soley dels presumptes delictes de blanqueig de capitals, frau fiscal, falsedat documental i organització criminal.

Jordi Pujol Junior ha declarat aquest dimarts durant més de quatre hores davant De la Mata, qui després d’escoltar la declaració ha considerat que Pujol Jr. mantenia diversos entramats societaris “dissenyats amb l’específica finalitat de blanquejar capitals fora d’Espanya i repatriar-los, així com la de diferents testaferros i /o fiduciaris en altres països” com seria el cas d’Andorra, Mèxic, Paraguai, l’Argentina, Panamà o els Estats Units.

Pel jutge de l’Audiència Nacional, el fill gran de l’expresident de la Generalitat va involucrar als membres de la seva família en els seus negocis il·legals. En l’escrit del jutge es diu que “Pujol Ferrusola admet que totes les operacions que es van dur a terme en els comptes d’Andorra, tots els moviments que es van realitzar en les mateixes i els ‘negocis’ en què va intervenir al llarg dels anys (des de principis dels 90 fins al 2004), van estar directament relacionats amb el patrimoni econòmic que gestionava per a si i per a la seva família”.

En l’escrit del jutge De la Mata es diu que “també hi ha indicis que el mateix Pujol tenia capacitat per donar instruccions sobre les pròpies comptes dels membres de la família”. En la resolució, el jutge diu que no es creu que la fortuna de Pujol Jr. es pogués atribuir a la deixa del seu avi.

L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, va haver de reconèixer que tenia diners en un banc andorrà, assegurant que procedien d’una herència que li va deixar el seu pare, Florenci, i va haver de reconèixer també que no els havia declarat.

El jutge creu que Jordi Pujol Ferrusola va amassar la seva fortuna fent de mediador amb les empreses que feien contractes amb la Generalitat de Catalunya quan el seu pare, Jordi Pujol, era president del govern català. Després, presumptament, hauria rentat els diners amb la complicitat dels seus germans, Oleguer, Oriol, Josep, Pere, Mireia i Marta, de la seva mare, Marta Ferrusola, i de la seva exdona, Mercè Gironès. Es dóna la circumstància que tots ells estan imputats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides