Fuita química a Sentmenat

Protecció Civil ha activat el PLASEQCAT per un escapament d'àcid clorhídric a l'empresa Indukern
Indukern Sentmenat
Indukern Sentmenat

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del pla especial d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) per una fuita d’àcid clorhídric a l’empresa Indukern de Sentmenat, al Vallès Occidental.

La fuita s’ha produït a dos quarts de 5 de la matinada. Des del telèfon d’emergències 112 de Catalunya s’ha alertat de l’incident a la B-142 entre els quilòmetres 6 i 8. Seguidament, els bombers de la Generalitat han desplaçat tres dotacions més el furgó de risc químic de Rubí.

Els Bombers han informat que quan han arribat al lloc han trobat una fuita d’àcid clorhídric en una cisterna d’uns 30.000 litres, tot i que la fuita no es considera perillosa perquè el nucli urbà queda molt lluny ce la zona afectada.

Es dóna la circumstància que la cisterna no estava plena, tot i que es desconeix la quantitat de producte que s’ha escampat i que ha produït vapors tòxics. Els bombers han informat que com que bufa vent fluix o molt fluix pot ser que la fuita no afecti una zona important.

Els equips d’emergències han segellat l’emanació de vapors amb escuma i han estat recollint el producte. No hi ha constància de cap persona afectada a causa de la fuita, i com a prevenció la Policia Local de Sentmenat ha tallat la carretera B-142 entre els quilòmetres 4 i 9. També el Centre d’Emergències de Catalunya, CECA, ha avisat les poblacions veïnes per precaució.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides