Francesc Homs, també inhabilitat

El Suprem ha absolt l'exconseller de la Presidència del delicte de prevaricació
Francesc Homs
Francesc Homs

El Tribunal Suprem (TS) ha condemnat Francesc Homs a un any i un mes d’inhabilitació per la seva participació en la consulta del 9N del 2014 com a autor d’un delicte de desobediència al Tribunal Constitucional (TC).

La sentència ha estat dictada per la unanimitat del tribunal, que també ha absolt a Homs del delicte de prevaricació del que també l’havia acusat la Fiscalia. Aquesta inhabilitació se suma a la que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va dictar contra l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, condemnat a dos anys d’inhabilitació, l’exvicepresidenta, Joana Ortega, condemnada a un any i nou mesos d’inhabilitació, i l’exconsellera, Irene Rigau, condemnada a un any i mig d’inhabilitació, tots tres pels mateixos motius.

Així que el Congrés dels Diputats rebi la sentència del Suprem, Homs haurà de deixar el seu escó i el càrrec de portaveu del PDECat a la cambra baixa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides