El nomenament de Sanchis incendia TV3

El comitè d'empresa i el consell professional denuncien que CDC vol tenir la TV pública "sota control"
sanchis
sanchis

L’anunci del nomenament de Vicent Sanchis com a nou director de TV3 ha estat rebut amb hostilitat pels treballadors de la televisió pública catalana. Mitjançant un comunicat titulat “Volen TVC “sota control”, el comitè d’empresa i el consell professional de la cadena han expressat que desaproven el “nomenament sorpresa” efectuat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que no troben justificat amb “arguments clars i professionals” i que, en canvi, consideren que “mina la credibilitat” de TV3.

En la mateixa línia de les queixes que van plantejar quan Convergència i ERC van designar càrrecs clau dels mitjans públics arran de la formació del Govern de Carles Puigdemont, ara fa un any, exigeixen nomenaments que siguin fruit de consensos o de majories qualificades. “La designació del nou director es manté dins dels acords dels partits del govern per repartir-se els càrrecs de la CCMA que permet a l’antiga CDC controlar la direcció del Consell de govern i de TVC“, lamenten.

Pel que fa a Sanchis -tertulià de la casa i figura propera a la vella Convergència amb un estret lligam en particular amb Lluís Prenafeta-, troben que el seu nomenament “no és un bon senyal per a la independència professional, la pluralitat i l’obertura de la CCMA al conjunt de la societat”. Destaquen, de fet, que l’hagin nomenat “en un moment de protagonisme mediàtic molt inconvenient per als dirigents de l’antiga Convergència (Cas Palau, Cas 3%)”. “Precisament la bona cobertura informativa d’aquests judicis no es pot veure interferida per decisions extraperiodístiques”, alerten.

El comitè i el consell acusen el Govern i la majoria del Consell de la CCMA de tractar la corpo “com un instrument de propaganda a curt termini que cal controlar i no actuen per millorar les expectatives de futur de la principal indústria audiovisual de Catalunya”. Reclamen una reforma urgent de la llei de la CCMA, la renovació del Consell de Govern d’aquesta corporació, un increment pressupostari i un govern professional aliè a pressions de la Generalitat i dels partits.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari