La comissió d’investigació sobre “l’Operació Catalunya” arriba al Parlament

Es preveu que la proposta sigui aprovada per majoria simple, amb els vots de Junts pel sí, la CUP, CSQP i el PSC
Título de la imagen
Título de la imagen

El Ple del Parlament votarà aquest dimecres, 8 de març, la creació d’una comissió d’investigació sobrel’Operació Catalunya“, sol·licitada pel grup de Junts pel Sí, a l’empara de l’article 66.1 del Reglament, que estableix que la creació de la comissió ha de ser acordada pel Ple i, per tant, aprovada amb majoria simple. Tot sembla indicar que la proposta comptarà amb prou majoria per ser aprovada, és a dir, que tindrà més vots a favor que en contra, perquè ja té el suport anunciat de la CUP, Catalunya Sí que es Pot i el PSC.

La comissió d’Afers Institucionals del Parlament va aprovar el passat 1 de març, amb els vots favorables de Junts pel Sí, el PSC i la CUP, l’abstenció de Catalunya Sí que es Pot i el vot en contra del PP, citar a diversos membres de govern central perquè que donin explicacions sobre l”operació Catalunya’, la suposada guerra bruta de l’Estat contra polítics independentistes. La coalició independentista sol·licitarà l’agrupació d’aquestes compareixences en una sola comissió.

Afers Institucionals ha sol·licitat la compareixença al Parlament de Jorge Moragas, cap de gabinet de Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría, vicepresidenta del govern espanyol i d’Enric Millo, delegat del Govern a Catalunya. També s’han citat als excomissaris José Manuel Villarejo i Marcelino Martín Blas, excaps d’Afers Interns de la Policia.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari