Nou gerro d’aigua freda d’Antonio Tajani a l’independentisme

El president del Parlament Europeu assegura que qui actua contra la Constitució actua "contra part del marc legal europeu"
Antonio Tajani
Antonio Tajani

El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, assegura que una independència de Catalunya que s’aconseguís anant en contra de la Constitució espanyola no es podria reconèixer.

Antonio Tajani ha declarat que si Catalunya actua contra la Constitució, estarà actuant, de fet, contra “part del marc legal europeu”, per la qual cosa una declaració unilateral d’independència “mai podrà ser reconeguda per la Unió Europea (UE)“.

Tajani, en declaracions a la COPE, va explicar que “és important tenir en compte que els ordenaments jurídics dels Estats membres són part del marc legal europeu, així que qui actua contra la Constitució d’un Estat membre estarà actuant contra part d’aquest marc legal europeu”.

Així, el president del Parlament Europeu, va concloure que “aquesta actuació no podrà ser reconeguda en l’àmbit europeu ni podrà tenir cap efecte”.

Antonio Tajani, va insistir però en el fet que el debat independentista de Catalunya “és una qüestió interna espanyola” afegint que en aquest procés la UE “no ha d’intervenir”.

El president del Parlament Europeu es troba aquest divendres de visita a Espanya, en la que serà rebut pel Rei Felip VI, el president del Govern central, Mariano Rajoy i els presidents del Congrés i el Senat, Ana Pastor i Pío García Escudero, respectivament.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari