El Júnior agita la vida política de Perpinyà

Va invertir en un polèmic centre comercial
Título de la imagen
Título de la imagen

El fantasma de Jordi Pujol Ferrusola ha tornat a aparèixer a Perpinyà després de la seva traumàtica sortida, ara farà deu anys, de la direcció de l’USAP, el club de rugbi de la capital del Rosselló (vegeu EL TRIANGLE n. 1161). Les investigacions que, de manera metòdica i implacable, fa la unitat de delinqüència econòmica i fiscal (UDEF) de la Policia Nacional sobre les activitats d’aquest “dinamitzador de negocis” han posat al descobert la participació del fill primogènit de l’expresident de la Generalitat en una polèmica operació urbanística que ha revoltat els botiguers del centre de la ciutat.

Es tracta del centre comercial Le Carré d’Or (El Quadrat d’Or), situat en la carretera que va de Perpinyà a la platja de Canet. En analitzar els comptes d’Iniciatives, Màrqueting i Inversions SA (Imisa), una de les societats controlades pel Júnior, els investigadors de la policia han descobert que l’any 2006 va fer una inversió, en forma de préstec, de 900.000 euros a la companyia Parc Saint Julien SARL de Perpinyà, promotora d’aquest projecte.

El seu soci en aquesta operació era Francis Gendre, exregidor de l’Ajuntament de Perpinyà i expresident del hòlding USAP per Sempre, que era el principal accionista del club de rugbi, en el qual participava Jordi Pujol Jr. El 28 d’octubre del 2006, Francis Gendre va comprar, amb els diners que li va transferir el Júnior, un terreny de vinya d’unes dues hectàrees ubicat davant de l’híper Carrefour del barri de Château-Roussillon, als afores de Perpinyà, per 750.000 euros.

I aquí entra en escena la figura de Jean-Paul Alduy, exalcalde de Perpinyà (1993-2009) i gran amic tant de Francis Gendre com de l’expresident Jordi Pujol, que li va concedir la Creu de Sant Jordi de la Generalitat. El mes d’abril del 2007, Francis Gendre presenta oficialment el projecte per transformar la vinya de Château-Roussillon, que havia comprat amb els diners que li havia deixat el Júnior, en un centre comercial. La requalificació dels terrenys i l’autorització municipal es fan en un temps rècord: el 16 d’octubre d’aquell mateix any, l’Ajuntament de Perpinyà dona el permís als promotors de Le Carré d’Or.

Però el negoci de Francis Gendre i del Júnior no era dedicar-se a la construcció i a la gestió del centre comercial. La requalificació de la vinya i el permís municipal que els va donar Jean-Paul Alduy els van servir per fer un pelotazo de manual. Al cap de pocs mesos, el maig del 2008, van vendre la societat promotora del projecte, Parc Saint Julien SARL, al grup immobiliari belga Codic International, dirigit per Thierry Behiels, per uns 4 milions d’euros. Bingo!

CAMPANYA ELECTORAL

El centre comercial Le Carré d’Or va obrir les portes l’estiu del 2015, set anys després del pelotazo protagonitzat per Jordi Pujol Ferrusola i el seu soci. L’esclat de la crisi econòmica va frenar els plans inversors del grup belga, però també la polèmica ciutadana que es va desfermar a Perpinyà davant la proliferació de centres comercials a l’extraradi que estan matant les botigues del centre històric, dels quals Le Carré d’Or n’és un paradigma

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA  

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari