Acord entre Junts pel Sí i la CUP per la llei de transitorietat jurídica

La norma defineix Catalunya com una "República de dret, democràtica i social"
Título de la imagen
Título de la imagen

Junts pel Sí i la CUP, a través d’un comunicat, han fet públic l’acord al qual han arribat sobre la llei de transitorietat jurídica. En el text d’aquesta llei s’hi pot llegar que Catalunya és una “República de dret, democràcia i social.

Aquesta llei té per objectiu, tal com es pot llegar el seu l’article primer que “Catalunya es constitueix en una República de dret, democràtica i social, sumat a la voluntat de garantir la màxima seguretat jurídica en la transició a la República, un cop guanyat el referèndum per la independència”.

Així, la consecució de Catalunya com a estat independent, seria efectiva només quan hi hagués un suport majoritari a aquesta situació en una votació democràtica.

Segons el text fet públic avui, la llei de transitorietat jurídica “dota i habilita” les institucions públiques catalanes de les eines per “exercir el dret a l’autodeterminació” i fer el referèndum.

Junts pel Sí i la CUP, asseguren en el comunicat que han publicat, que com treballen per “incorporar el major nombre de forces polítiques en la preparació i convocatòria” de la votació, s’exploren “diferents escenaris” per “aglutinar la màxima majoria”, i que per aquest motiu l’epígraf sobre el referèndum està “pendent de concretar”.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari