Protestes a La Xarxa per la supressió dels butlletins informatius

merce conesa
merce conesa

La decisió de la direcció de la Xarxa de Comunicació Local de suprimir la major part dels butlletins informatius de l’emissora i la seva substitució per connexions amb Catalunya Informació ha provocat la protesta de moltes de les emissores associades i del comitè d’empresa dels serveis centrals d’aquest ens, depenent de la Diputació de Barcelona.

Els treballadors i les emissores connectades a La Xarxa es van assabentar d’aquesta anul·lació el dia abans que es posés en marxa, el passat divendres 23 de desembre. Els únics butlletins informatius que ofereixen els serveis centrals a partir d’aquell dia són els de les 7, les 8 , les 14 i les 21 hores.

D’un dia per l’altre, les emissores vinculades a La Xarxa han hagut de decidir si connectaven amb Catalunya Informació en les hores que es quedaven sense servei informatiu, fer-ne un de propi o renunciar a butlletins en aquestes franges horàries. Aquests dies, molts oients han telefonat a les redaccions de les emissores consorciades de La Xarxa per comentar la seva sorpresa per la supressió dels butlletins propis.

La decisió ha agafat per sorpresa els periodistes afectats. Molts dels treballadors de La Xarxa i de les emissores locals que en formen part creuen que al darrere d’aquests canvis hi ha el pols que s’ha establert entre el president d’aquesta cadena pública, Francesc Pena, i els nous responsables del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) pel control de les emissions. Pena va arribar al càrrec actual com a home de confiança de Francesc Homs i al nou partit sorgit de la desaparició de Convergència Democràtica hi ha força veus que reclamen la seva substitució.

De moment, la Xarxa continua elaborant l’informatiu conjunt de ràdio i televisió, de 7 a 9 del matí, i els informatius llargs del migdia, a les 14 hores, i del vespre, a les 19 hores. Però entre els treballadors hi ha la por que aquests dos darrers programes també siguin sacrificats i substituïts per connexions amb Catalunya Informació per pujar algunes dècimes la pansida audiència de les emissores de la Generalitat.

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari