Carme Forcadell diu que cap tribunal impedirà el debat independentista

La presidenta del Parlament afirma que "no necessito amagar-me de res"
Título de la imagen
Título de la imagen

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha afirmat que “cap tribunal impedirà que en el Parlament es debati sobre la independència de Catalunya”. Forcadell ha fet aquestes declaracions a la sortida de la seva compareixença davant la jutge, Maria Eugènica Alegret, del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aquest matí, on ha anat a declarar acusada de desobediència al Tribunal Constitucional (TC) a l’haver tirat endavant el full de ruta del procés.

La presidenta del Parlament ha estat una mica més de mitja hora declarant al TSJC, ja que només ha volgut respondre a les preguntes del seu advocat defensor. En la seva compareixença posterior, al despatx de la presidència del Parlament, Carme Forcadell ha afirmat que “el poder executiu utilitza el poder judicial per atemorir el sobiranisme”, i que per això “ens mantindrem ferms en la defensa de la democràcia i la llibertat d’expressió”.

A les vuit del matí, la segona autoritat política de Catalunya ha sortit del Palau del Parlament acompanyada d’una comitiva que l’hi ha fet costat fins a arribar a les portes del Palau de Justícia de Barcelona. A la comitiva hi ha anat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, l’expresident, Artur Mas, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, els expresidents del Parlament, Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert, el president del grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot, Lluis Rabell, i la de la CUP, Mireia Boya. També han acompanyat a Forcadell alcaldes i alcaldesses, així com els presidents de l’Assemblea Nacional de Catalunya, d’Òmnium Cultural, de l’Associació de Municipis per la Independència i de l’Associació Catalana de Municipis.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari