TV3 torna a ridiculitzar Pedro Sánchez en el cinquè dia de campanya electoral

“Tot aquest ‘paripé’ per expressar els seus sentiments? Noi! Enlloc d’una carta fes una balada o pinta o apunta’t a teatre”, “No, si teatre ja n’ha fet, eh!”, es van burlar ahir els presentadors d’‘Està passant’

Natza Farré, presentadora del programa 'Està passant', ahir 30 d'abril, burlant-se de Pedro Sánchez

El programa Està passant, de TV3, no afluixa i va continuar burlant-se ahir dimarts del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en el cinquè dia de la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya. Malgrat que se suposa que durant la campanya electoral la televisió pública hauria de ser molt curosa amb les informacions i opinions polítiques que difon, el programa produït per Minoria Absoluta, empresa propietat de Toni Soler, vinculat a ERC, té carta oberta per ridiculitzar el líder socialista.

Queco Novell i Natzà Farré van ser els encarregats d’escenificar les burles a Sánchez. Van començar el programa dient que encara durava la ressaca emocional després dels seus cinc dies de reflexió i van emetre un tall de l’entrevista que va concedir a la cadena SER en què va explicar que havia actuat amb la voluntat d’expressar els seus sentiments. “Tot aquest paripé per expressar els seus sentiments? Noi, enlloc  d’escriure una carta fes una balada, com els de Maná, o pinta o apunta’t a teatre!”. “No. Si teatre ja n’ha fet, eh”. Totes aquestes burles van anar acompanyades de les riallades del públic, no se sap si espontànies o dictades pel regidor del programa.

Novell i Farré van repetir en antena els arguments utilitzats en la campanya electoral pels candidats de Junts, ERC i la CUP, que acusen el president del govern espanyol de descobrir ara uns atacs judicials que ells han patit els darrers anys. “Cap independentista ha patit bulos i lawfare. Com sabeu, hi ha indepes a Suïssa perquè estan fent d’inter-rail”, va dir Farré. “Feien un listening”, va afegir Novell, que va tancar l’apartat de comentaris despectius envers el líder socialista dient “si Pedro Sánchez ens ho permet i no té més sentiments que expressar, parlarem de la campanya electoral catalana”.

Com ja havia passat el dilluns, Està passant es va burlar de les candidatures que no són independentistes i no va trobar cap detalla de la campanya electoral que justifiqués ridiculitzar les de Carles Puigdemont, Pere Aragonès o la CUP. Del candidat socialista a la presidència, Salvador Illa, van dir que els seus mitings són “una chapa” i van fer broma amb la imatge de la seva campanya on es reprodueix el seu cabell i ulleres. Ho van fer mostrant unes fotografies del periodista Quico Sallés, del digital independentista elmon.cat, i van afirmar que no se sabia si era Illa o Woody Allen. Del canditat del PP, Alejandro Fernández, van comentar una frase seva en què qualificava a Illa de “palanganero” de Puigdemont i Junqueras. Els presentadors del programa van dir que la paraula “palanganero” és molt antiga, “com la mentalitat de la persona que l’utilitza”. Del candidat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, van presentar un vídeo en el qual deia que es fixa molt en l’olor de les hamburgueses i de les dones. “Què els passa als de Ciutadans?”, es van preguntar els dos presentadors fent cara de bocabadats.

La musiqueta ideològica independentista va sonar, fins i tot, a l’hora de demanar l’audiència que s’apunti a fer de públic del programa. En una cortina publicitària demanant-ho, la veu en off va explicar que els afortunats que aconsegueixin plaça als pocs seients reservats al públic participaran en un sorteig el premi del qual “només el sabràs tu… i el CNI”.

Avui, festa del Primer de Maig, TV3 no emetrà Està passant. Dijous tornaran a entrar en campanya.

Mentre, continua el misteri del perquè la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va eliminar de la seva plataforma 3cat.cat el programa Està passant del primer dia de campanya. Ni la direcció de la CCMA ni la de TV3 han considerat que calgui donar cap mena d’explicacions per aquesta censura.

(Visited 131 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari