L’Ajuntament de Barcelona fa costat als encausats pel desnonament del Clot

El consistori barceloní vol que la Generalitat es replantegi les penes "desproporcionades" de presó per a la parella, un veí i dos activistes
Título de la imagen
Título de la imagen

El tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, s’ha reunit aquest divendres amb Eliseo Loyé i Verónica Loká, el matrimoni desnonat que es va oposar a ser desallotjat, juntament amb els dos activistes i el veí que van ajudar-los, i que també estan encausats. El tinent d’alcalde ha assegurat després de la reunió quefarà tot els possibles per pressionar el Governde la Generalitat, perquè es replantegi les penes de presó que ha demanat pels acusats. Els familiars del matrimoni, els membres de l’Associació de Veïns de Sant Martí, i els veïns i veïnes que donen suport a la família també hi han assistit, així com el regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, i les regidores de la CUP i d’ERC, Maria José Lecha i Montserrat Benedí.

El consistori vol que la Generalitat es replantegi les penes “desproporcionades” de presó, que oscil·len entre els dos anys i els cinc anys i tres mesos. “Si el jutge accepta les peticions seria el primer cas de presó per fets d’aquestes característiques. El primer cas en què les víctimes d’aquesta situació acabin a la presó” ha destacat Asens. Concretament, se’ls acusa d’haver comès delictes de desordres públics i atemptat, resistència a l’autoritat i faltes lleus de lesions.

El tinent d’alcalde ha anunciat que el govern municipal vol presentar una declaració institucional durant la propera Comissió de Presidència, que serà el pròxim 14 de desembre, amb l’objectiu que tots els grups municipals donin suport al matrimoni encausat pels aldarulls que van haver-hi durant el seu desnonament al Clot, ara fa cinc anys.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari