El PSOE expedienta als 15 diputats del “no” a Rajoy

Els parlamentaris, inclosos els del PSC, han rebut una carta on se'ls dóna set dies per presentar al·legacions
Título de la imagen
Título de la imagen

La comissió gestora del PSOE ha enviat una carta als 15 diputats que van trencar amb la disciplina de vot aquest dissabte, durant el debat d’investidura, i van decidir mantenir el “no” a Mariano Rajoy. Aquesta notificació demana als diputats socialistes que expliquin els motius que els van portar a votar diferent, i trencar amb el dictamen del comitè federal socialista.

Pedro Sánchez ja havia demanat anteriorment a la gestora que respectés el vot d’aquests membres que han decidit “desobeir per consciència“. Tot i això, si bé és cert que en un principi la gestora anava a aplicar una sanció diferent per al PSC, finalment, ha decidit mantenir el mateix procediment per a tots els militants que van saltar-se la disciplina de vot.

El primer cop que els socialistes catalans van trencar amb la disciplina de vot, el passat mes de febrer, el PSOE va imposar multes de 600 euros. De moment, les dues diputades independents per Madrid no rebran cap sanció econòmica, ja que no són militants, però sí que hauran de donar explicacions.

El PSOE també ha obert un expedient per als dos diputats de les Balears, Pere Joan Pons i Sofía Hernanz. En aquest sentit Joan Pons ha afirmat que “pagaré amb molt de gust la multa“, perquè “he fet un vot de consciència“. La resta de diputats també han rebut la mateixa notificació, que els dóna una setmana de marge per presentar al·legacions.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari