Parlament paral·lel independentista

L'Associació de Municipis per la Independència crea una cambra alternativa davant la judicialització del procés
Neus Lloveras
Neus Lloveras

Aquest dimecres, l’Associació de Municipis per la Independència, l’AMI, constitueix l’Assemblea de Càrrecs Electes. Una mena de parlament paral·lel format per càrrecs electes d’ajuntaments, el Parlament, el Congrés i el Senat, i Parlament Europeu.

Aquesta cambra alternativa forma part del full de ruta que va dissenyar l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) amb l’objectiu que en cas que hi hagués una intervenció per part de l’Estat de les institucions catalanes, poder mantenir algun ens amb la “màxima representació legitima i institucional de Catalunya” per acabar el procés independentista.

Els plans de l’ANC pel període 20016-2017 diu que “si arriba el cas, el poble haurà d’exercir amb la més àmplia participació ciutadana, emparant les institucions catalanes, l’Assemblea de Càrrecs Electes i reclamant el suport de l’Europa democràtica i la comunitat internacional”.

Ara, li toca el torna al Partit Demòcrata Europeu Català, ERC i la CUP, formacions que presideixen i copresideixen, respectivament, l’AMI per tirar endavant aquesta cambra independentista, la participació en la qual serà voluntària. Des de l’AMI s’ha dit que el procés de creació del Parlament independentista s’ha accelerat pels molts processos judicials que s’han obert contra càrrecs electes catalans independentistes, des del passat mes de juliol.

Els casos passen pel de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, però també pel dels regidors de Badalona que van voler treballar el 12-0, o el cas del regidor de Vic acusat d’un delicte de sedició. De tota manera, la presidenta del Parlament preguntada per si estaria disposada a formar part d’aquest Parlament independentista, ha contestat que no es veu presidint l’assemblea que fomenta l’AMI.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides