L’Audiència Nacional vol es que prenguin mesures contra Joan Coma

El regidor cupaire de Vic ha ignorat la citació del jutge i demana als Mossos que també desobeeixin
joan coma
joan coma

El regidor i portaveu de la CUP a Vic, Joan Coma, ha ignorat la citació judicial que li ha remès l’Audiència Nacional i ha demanat als Mossos d’Esquadra que no acatin una eventual ordre de detenció contra ell, si se’ls comunica que han d’actuar en aquest cas com a policia judicial.

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha respost al desafiament, i demana que s’actuï contra el regidor cupaire, que estava citat per declarar aquest dilluns com a imputat per incitació o provocació a la sedició perquè en un ple municipal va exhortar a desobeir les resolucions del Tribunal Constitucional. Un altre regidor, l’ultradretà Josep Anglada, va ser el denunciant de Coma.

La fiscalia ha d’estudiar “detingudament” quines mesures ha de prendre el jutge de l’Audiència Nacional, Ismael Moreno, al respecte. Moreno ha d’esperar que la Fiscalia determini quina actuació emprendre, tot i que és probable que Coma sigui detingut i obligat a comparèixer davant l’Audiència Nacional.

Representants d’entitats i polítics de diverses formacions sobiranistes, entre els quals hi ha l’alcaldessa vigatana Anna Erra (PDEcat), han donat el seu suport a Coma, que ha afirmat que aquest dilluns exerceix la seva tasca com a representant al consistori amb normalitat. El regidor ha demanat que es respongui sense violència ni insults si, com espera, s’insta els Mossos a detenir-lo perquè declari a Madrid.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides