La UB és la millor d’Espanya i de les millors del món

La Universitat de Barcelona també se la situa com a capdavantera en Medicina Clínica o les Ciències de la Vida
Título de la imagen
Título de la imagen

El passat mes d’agost l’Academic Ranking of World Universities (ARWU), també conegut com el rànquing de Xangai, va situar a la Universitat de Barcelona (UB) com la millor d’Espanya. Dos mesos més tard, el National Taiwan University Ranking (NTU) ha catalogat les 100 millors universitats del món, entre les quals es torna a trobar la UB, que ocupa el lloc 69 a escala mundial. Enguany, la universitat barcelonina, ha pujat set punts en relació a l’any anterior.

Segons aquest rànquing, que calcula la puntuació a partir d’un conjunt d’indicadors obtinguts exclusivament de la producció científica indexada, la UB és la 18ena millor universitat de tota la Unió Europea i la millor d’Espanya. En aquest àmbit, la segueixen la Universitat Autònoma de Barcelona, que ha quedat en el lloc 172, la Universitat de València (233), la Universitat Autònoma de Madrid (239), la Universitat de Granada (265) i la Universitat Complutense de Madrid (277).

L’NTU Ranking indica que la Universitat de Barcelona és la capdavantera de l’Estat, i una de les 100 millors del món en àrees tals com la Medicina Clínica (50), Ciències de la Vida (55), Agricultura (74) i Ciències de les Plantes i els Animals (79). Pel que fa a les disciplines, la UB també és líder en Farmacologia i Toxicologia (41), Ciències Agrícoles (55), Química (83), Ecologia i Medi Ambient (93), i Geociències (127). La UB també ha estat catalogada com una de les 200 millors en els àmbits de les Ciències Naturals (115) i les Ciències Socials (168).

Pel que fa al líder absolut del rànquing mundial, i coincidint amb els resultats del rànquing de Xangai, trobem les universitats nordamericanes de Harvard, i en segon lloc, la de Stanford. En tercera posició es troba la també nordamericana Johns Hopkins, seguida per la universitat canadenca de Toronto i la d’Oxford, al Regne Unit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides