La Generalitat defensa un altar empaperat amb segells de Franco

El departament de Cultura considera que té valor històric i artístic
Altar de Sant Tomàs de Riudeperes
Altar de Sant Tomàs de Riudeperes

La Generalitat de Catalunya ha decidit mantenir intacte l’altar del monestir romànic de Sant Tomàs de Riudeperes, ubicat a Calldetenes a Osona. Aquest altar es troba tot empaperat amb segells amb la cara del general Franco. El Departament de Cultura ha afirmat que aquesta obra, empaperada amb la cara del dictador, té valor històric i artístic, i per això hi posarà un panell explicatiu, segons ha informat Catalunya Informació. 

La polèmica ha sorgit arran de què ara s’han de fer obres per rehabilitar el monestir, i el govern català ha decidit mantenir l’altar amb les cares de Franco, una decisió que segons la directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, Àngels Solé, “és un element d’un valor històric indiscutible i, més enllà que tinguem afinitat o no amb el personatge, que no la tenim, des del punt de vista artístic és molt interessant i creiem que s’ha de conservar, si és possible in situ.”

L’Ajuntament de Calldetenes i l’Associació de Sant Tomàs, propietària del monestir, han deixat la decisió en mans del Departament de Cultura. Sant Tomàs de Riudeperes és propietat de l’Associació de Sant Tomàs, dedicada als discapacitats psíquics, que el va comprar a mitjans dels anys setanta gràcies a un recapte popular a tota la comarca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides