‘Faber’, la falsa primera residència d’escriptors de Catalunya

Título de la imagen
Título de la imagen

El departament de Cultura de la Generalitat i l’Ajuntament d’Olot van donar a conèixer, el passat dia 22 de setembre, la residència d’escriptors Faber que han creat i que van presentar com la primera d’aquest tipus a Catalunya. L’anunci va provocar la indignació dels responsables de l’associació Jiwar, que fa cinc anys que acull escriptors i artistes al barri de Gràcia, a Barcelona.

Durant aquests cinc anys, han viscut a la residència gracienca de Jiwar 154 escriptors i artistes de totes les disciplines, procedents de països tant variats com l’Afganistan, Brasil, Algèria, Etiòpia, Turquia, Finlàndia, Canadà, Xile, Uganda, Japó, Geòrgia o Sud-àfrica. Aquesta entitat va rebre un dels premis Vila de Gràcia, l’any 2014.

Faber compta, això sí, amb un pressupost molt superior al de Jiwar. L’ajuntament d’Olot i el departament que dirigeix Santi Vila hi posen 150.000 euros a l’any. L’escriptor Francesc Serés es beneficia d’un sou molt superior al dels treballadors de Jiwar, que han de fer mans i mànegues per aconseguir les subvencions i ajuts que mantenen l’associació en funcionament.

Els escriptors acollits per Faber resideixen a l’hotel olotí Riu Fluvià i tenen l’estada, l’esmorzar i el sopar pagats durant un mes. La primera tanda la formen Philip Hoare (Gran Bretanya), Satu Ekman (Finlàndia), Jorge Galán (El Salvador), Erga Netz (Israel), Noufel Bouzeboudja (Algèria) i Anzhelina Polónskaia (Rússia).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides