Reus recorda el bombardeig de 1937

Un acte al Centre de Lectura de Reus, bombardejat durant la Guerra Civil, recorda la bibliotecaria Regina Figuerola
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dissabte, 17 de setembre, el Centre de Lectura de Reus ha organitzat un acte commemoratiu en record del bombardeig que va patir aquesta localitat ara fa 79 anys, durant la Guerra Civil espanyola. Reus va patir el primer bombardeig el 9 d’abril de 1937 i el darrer, el 15 de gener de 1939. Durant aquest període, la ciutat va patir un total de 67 atacs, que van deixar 214 víctimes mortals documentades, i van afectar 976 edificis.

Els atacs van ser perpetrats per l’aviació legionària italiana, procedent de Mallorca, i també, en la darrera etapa de la guerra, per la Legió Còndor alemanya, procedent de les bases peninsulars. El bombardeig més important que es va dur a terme va ser el del 17 de setembre del 1937. Aquest atac va afectar directament la biblioteca de l’entitat cultural, i va provocar la mort d’una jove bibliotecària, anomenada Regina Figuerola.

L’acte, a càrrec del president de la secció d’Història, Jaume Massó, compta amb la col·laboració del Col·legi d’Advocats de Reus i l’entitat Memòria de la Guerra Civil, amb una xerrada anomenada ‘El respecte pels Drets Humans, avui’, a càrrec de l’advocat Apel·les Carod-Rovira. L’acte també s’ha convocat en el context del programa nacional de commemoració del 80è aniversari de l’inici de la Guerra Civil, impulsat per la Generalitat de Catalunya.

(Visited 128 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari