Querella contra ‘Desokupa’ per pràctiques delictives

L'empresa, formada per paramilitars i membres de l'extrema dreta, ha estat acusada del delicte de violació de domicili, de coaccions i d'amenaces
Título de la imagen
Título de la imagen

La directora de l’Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC), Irene Escorihuela, ha presentat una querella criminal contra Desokupa, una empresa formada per paramilitars i membres afins a l’extrema dreta, especialitzada en el desallotjament de pisos i habitatges ocupats il·legalment. L’Observatori ha denunciat les pràctiques “irregulars” i “delictives” que aquesta empresa incorre en desallotjaments, com el del passat 14 d’abril, a Can Dimoni, Gràcia.

Aquesta empresa, assegura a la seva web que la seva actuació està “basada en la intermediació ràpida i amistosa amb els ocupants del pis apropiat” i que “sempre actuen assessorats legalment pel seu equip jurídic“. El fet és que Escorihuela ha acusat Desokupa d’un delicte de violació de domicili, de coaccions i d’amenaces, per haver entrat dins l’immoble sense cap ordre judicial i haver-ne intimidat els ocupants.

No són pocs els desallotjaments extrajudicials que aquesta empresa ha dut a terme durant els últims mesos en habitatges ocupats il·legalment a Barcelona. Per aquest motiu, l’Ajuntament barceloní estudiarà la legalitat d’aquestes pràctiques de cara a prendre accions en el futur. Fonts del consistori han afirmat que “abans de prendre qualsevol decisió cal estudiar la il·legalitat o no de les pràctiques“.

L’Observatori ja ha confirmat que es personarà com a acusació particular contra l’empresa, el seu gestor, Daniel Esteve, i la immobiliària propietària que va contractar els serveis per fer els desallotjaments, anomenada Norvet S.L. D’altra banda, el DESC també sol·licitarà que declarin els Mossos d’Esquadra i membres de la Guàrdia Urbana presents en el desallotjament de Can Dimoni. A tot això, els membres de Desokupa s’han mostrat “molt tranquils” amb la querella.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari