Pànic convergent a un eventual tripartit d’esquerres

El PDC es veu exclòs de l'acte de Sant Boi, on hi assistirà Podem, la CUP i ERC
Título de la imagen
Título de la imagen

La coordinadora general del Partit Demòcrata Català, Marta Pascal, ha acusat aquest dilluns a Esquerra Republicana de Catalunya d’estar planejant la configuració d’un nou tripartit d’esquerres. El fet és que aquest nou de setembre, Podem, la CUP i ERC participaran en un acte conjunt per commemorar el 40 aniversari de la Diada de Sant Boi de 1976, i el PDC no ha estat invitat a aquest acte. És per aquest motiu que Pascal ha qualificat a aquesta trobada de “temptació”, que podria derivar a un tercer tripartit.

La coordinadora general del PDC ha considerat que l’acte, en commemoració de la primera Diada no clandestina després de la mort de Franco, pot ser utilitzada “com a element per anar configurant un imaginari de futurs pactes més ideològics que nacionals“. Pascal ha criticat que se’ls hagi exclòs d’aquest acte, ja que, segons ella, els exconvergents representen “el carril central del sobiranisme”. Finalment, ha fet una crida a l’independentisme, i ha demanat als republicans que no caiguin en “temptacions partidistes” perquè “fa mal al procés“.

El 40è aniversari de la Diada de Sant Boi, impulsat per les seccions locals dels tres partits, comptarà amb la intervenció de Miquel Sellarès, organitzador de la multitudinària manifestació de l’any 1976. A l’acte també hi participaran els representants sindicals de l’UGT, CCOO, COS i Intersindical-CSC, i els diputats Anna Gabriel (CUP), Oriol Junqueras (ERC) i Albano Dante Fachin (Podem).

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari