Roca, condemnada per la mort d’un treballador amb silicosi

EL TSJC obliga l'empresa de sanitaris a indemnitzar la família
roca
roca

El fet d’haver treballat sense prou protecció a la fàbrica que l’empresa de sanitaris i banys Roca té a Gavà va causar la mort per silicosi a un empleat. Ara, segons el contingut d’una sentència judicial revelat pel Col·lectiu Ronda, Roca haurà d’indemnitzar la família d’aquest treballador exposat a la pols de sílice entre el 1963 i el 1993.

L’extreballador de Roca va morir el 2012 quan ja estava jubilat. Només un mes abans li havia estat declarada una invalidesa motivada per una silicosi, un mal que de vegades mostra els seus símptomes molt posteriorment a l’exposició a l’agent que la causa.

El Col·lectiu Ronda destaca que Roca no ha pogut acreditar que complís amb les mesures de prevenció que marcava la normativa. D’altra banda, segons ha denunciat la CGT a la Inspecció de Treball i destaquen aquests juristes, no és l’únic cas de silicosi relacionat amb l’activitat de Roca a Gavà.

Per al Col·lectiu Ronda aquesta sentència pot contribuir a l’èxit de futures reclamacions de treballadors i les seves famílies sobre problemes de salut i morts relacionades amb l’activitat laboral en la mateixa planta. És clau, afegeix, el fet que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi vist provat “l’incompliment reiterat per part de l’empresa”.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari