L’Assemblea d’Aturats de Nou Barris localitza 232 plaques franquistes

L'Ajuntament de Barcelona ha encarregat a l'entitat el recompte, per tal d'eradicar-les posteriorment
Título de la imagen
Título de la imagen

L’Assemblea d’Aturats de Nou Barris ha detectat que 232 plaques franquistes encara presideixen les façanes de blocs de pisos construïts al districte durant la dictadura. Així ho reflecteix l’inventari que l’Assemblea ha elaborat per encàrrec del govern del districte, que ha decidit erradicar les plaques. Aquest inventari forma part del procés per retirar tota la simbologia franquista que encara està present als carrers de la ciutat. Per aquest motiu, el catàleg ha localitzat i classificat totes aquestes mostres simbóliques, la majoria col·locades en façanes de vivendes privades.

Per tal de dur a terme la retirada de les plaques, un equip de sis persones de l’Assemblea d’Aturats ha visitat 732 adreces on inicialment l’Ajuntament tenia constància de l’existència de plaques i han verificat que algunes ja havien estat retirades. El districte considera que “les referències franquistes a l’espai públic són contràries a la democràcia, la llibertat i la solidaritat, i representen una infracció moral respecte a la memòria de les víctimes del feixisme i d’aquelles persones que van patir la repressió de la dictadura a l’Estat entre el 1936 i el 1975”.

Un cop catalogades totes les plaques, l’Ajuntament enviarà cartes a les comunitats de propietaris dels edificis afectats informant de la voluntat de retirar-les, uns treballs que aniran a càrrec del consistori. En el cas de que la comunitat no envii cap resposta, l’Ajuntament entendrà que la comunitat és favorable a la retirada de les plaques, que es portarà a terme d’acord amb la llei de la Memòria Històrica. L’alcaldessa Ada Colau farà extensiva aquesta iniciativa a altres districtes de Barcelona, on es té constància de que hi ha més plaques com aquestes, concretament a Sant Andreu i Sarrià-Sant Gervasi.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari