CDC es queda sense grup propi al Congrés

La formació convergent deixarà de guanyar 42.000 euros en subvencions i passarà al Grup Mixt
Título de la imagen
Título de la imagen

Per primer cop des de la transició, el Partit Demòcrata Català (PDC), l’antiga Convergència, s’ha quedat sense grup propi al Congrés dels Diputats. Amb l’abstenció de tots els grups i el vot en contra de Ciutadans, els vuit diputats del PDC passaran al Grup Mixt, de manera que hauran de compartir les cadires amb formacions que no hagin obtingut prou representants per a formar grup propi, com Compromís o Bildu, entre altres partits minoritaris.

El fet de tenir grup propi ha suposat fins ara un gran avantatge pel partit convergent, tant en l’àmbit polític com econòmic. La formació que constitueix un grup al Congrés té garantida la seva representació a totes les comissions parlamentàries, a la Diputació Permanent i a la Junta de Portaveus. El fet de pertànyer al Grup Mixt obliga a repartir-se el temps de les intervencions i els seients a les comissions, mentre que amb grup propi es pot intervenir a tots els debats en igualtat de condicions.

Pel que fa als avantatges econòmics, el PDC deixarà de guanyar 42.000 euros al mes. Durant l’anterior legislatura, les formacions que van constituir un grup al Congrés van obtenir una subvenció fixa de 28.597,08 euros mensuals. A més, en funció del nombre de diputats que componien el grup, es rebia una segona subvenció variable, que ascendia a 1.645,49 euros mensuals per escó. D’altra banda, tampoc podran cobrar les subvencions per enviar gratuïtament la propaganda electoral durant la campanya i disminuirà la seva presència en els ‘mass media‘.

Ana Pastor, la presidenta de la Cambra, ha afirmat que “la Mesa ha considerat que els sol·licitants no compleixen amb els requisits contemplats“, mentre que el portaveu del PDC al Congrés, Francesc Homs, ha assegurat que “la decisió és política i motivada per dues raons: la votació del procés constituent de la setmana passada al Congrés i el pacte que s’està forjant entre C’s i el PP per a la investidura de Rajoy“.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari