La gran mudança

Convergents i socialistes es venen els edificis per anar-se'n a locals més petits, però eviten informar del cost d'aquestes operacions
Título de la imagen
Título de la imagen

Els convergents han canviat de nom, ara s’anomenen Partit Demòcrata Català (PDC), i s’han traslladat a una altra seu. Deixen la del carrer Còrsega número 333 i s’instal·len en un edifici del carrer Provença 339, situat al costat del passeig Sant Joan, on ja han fet la primera executiva.

Tot i presumir de transparència, des de la direcció del partit mai s’ha informat del preu que va pagar Platinum, un fons d’inversió de Hong Kong, per l’immoble del carrer Còrsega, ni tampoc què han abonat a una immobiliària barcelonina per les noves oficines del carrer Provença.

Les operacions immobiliàries dels convergents sempre han estat fosques. El 30 d’octubre del 1998, Convergència va comprar dues finques annexes del carrer Còrsega que aleshores eren propietat de l’elèctrica Enher (absorbida per Endesa) per 625 milions de pessetes de l’època, uns 3,7 milions d’euros. Una autèntica ganga! En total, tenien 6.865 metres quadrats, que els van sortir a 91.575 pessetes, menys de 600 euros el metre quadrat.

EL TRIANGLE va descobrir (número 552, de l’1 d’octubre del 2001) que Convergència havia encarregat una taxació a Catsa que, tot i que la van fer a la baixa, va situar el preu en 909 milions de pessetes, 284 milions menys del que van pagar a Enher.

L’any passat, Convergència va vendre aquesta seu al fons d’inversió hongkonguès Platinum, si bé mai ha transcendit quin import n’han obtingut. Platinum també és el propietari de l’antiga seu de Telefónica de l’avinguda Roma de Barcelona, que pensen reconvertir en apartaments de luxe tot i que el projecte inicial era fer-hi un hotel.

Quan la Guàrdia Civil va entrar a la seu del carrer Còrsega la tardor passada, els agents van trobar l’escriptura de venda a Platinum a la caixa forta del despatx del tresorer, Andreu Viloca, investigat per la trama del 3%. No sembla que unes escriptures s’hagin de guardar en una caixa forta, però Viloca les devia considerar ultrasecretes.

La seu del carrer Còrsega va figurar com a aval de la fiança de 3,2 milions d’euros imposada pel jutge instructor del cas Palau. Per poder vendre l’edifici, Convergència va aconseguir canviar les garanties i, en lloc de l’immoble del carrer Còrsega, ara hi hauna quinzena de locals d’agrupacions locals del partit.

Els convergents, als quals ningú anomena “demòcrates” perquè aquest apel·latiu el tenen registrat els seus socis de Demòcrates Catalans, encara fan vida a la seu de Còrsega, que no abandonaran fins que s’acabin les obres de la del carrer Provença. En aquest edifici fins fa poc hi havia diversos organismes de la Generalitat depenents del departament d’Empresa, que hi estaven en règim de lloguer. Es tracta d’un edifici d’oficines de set plantes amb poc més de 2.000 metres quadrats, un terç dels que tenia la seu del carrer Còrsega. Convergència va adquirir aquest immoble fa exactament un any, però sempre ha mantingut en secret l’import de l’operació.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA 

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari