Christine Lagarde a la banqueta dels acusats

Se l'acusa de negligència en la gestió de fons públics en una indemnització a l'empresari Bernard Tapie
Título de la imagen
Título de la imagen

La màxima autoritat judicial francesa, el Tribunal de Cassació, ha confirmat que la directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, serà jutjada pel Tribunal de Justícia de la República Francesa, l’únic organisme habilitat per jutjar presumptes delictes comesos per ministres durant la seva activitat al Govern.

El Tribunal de Cassació francès va rebutjar divendres passat un recurs presentat per Lagarde el desembre del 2015. Per aquest motiu, la directora gerent de l’FMI serà jutjada per presumpta negligència en la gestió de fons públics, en una indemnització a l’empresari Bernard Tapie, amic íntim de l’expresident francès Nicolas Sarkozy, que es va embutxacar un total de 403 milions d’euros sense la intervenció dels tribunals.

L’any 2007 va arribar Lagarde al capdavant d’Economia del govern francès, coincidint amb el triomf de Nicolas Sarkozy. Durant aquest any, va estar suposadament implicada en l’arbitratge privat que va concedir l’esmentada indemnització a Tapie, per la venda del grup Adidas, que li va ser expropiat. Els jutges han apreciat negligència en el fet de no haver consultat el Consell d’Estat, i d’haver ignorat informes de l’Agència Francesa de Participacions de l’Estat que exposaven els riscos de l’arbitratge. Al principi, Lagarde va negar haver-los rebut, però quan la Justícia va demostrar el contrari, va dir que no els havia llegit.

Pel que fa a l’FMI, aposten per la innocència de Lagarde, i creuen que podrà seguir desenvolupant les seves funcions durant el transcurs del judici. D’altra banda, l’advocat de la directora gerent de l’FMI ha lamentat que s’hagi de seure a la banqueta dels acusats, i assegura que el procés només servirà per provar la seva innocència.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari