Allau de crítiques a Masià al Parlament

Tots els grups parlamentaris li recorden a la directora en funcions de l'OAC que ocupa aquest càrrec de forma interina
maite masia video

Les darreres destitucions que ha fet Mayte Masià, directora en funcions de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), li han costat dures crítiques de tots els grups del Parlament, tret de Junts pel Sí, que li han demanat que plegui del càrrec. En menys d’un mes, Masià ha cessat quatre alts càrrecs de l’OAC, destituint de manera fulminant a la cap de gabinet, Assumpció Riba, i els directors de les àrees d’Investigació, Prevenció i Anàlisi.

A la cap de gabinet la va cessar en considerar “que no va reconèixer la seva autoritat”, i als tres directors d’àrea els ha cessat perquè “se li han disparat les alarmes” en veure que eren persones que tenien una “connivència molt elevada i incondicional amb l’anterior director de l’OAC”.

En seu parlamentaria, la directora en funcions de l’OAC també ha estat qualificada de poc idònia per ocupar el càrrec, per haver estat militant de CDC fins al moment d’entrar a treballar a l’OAC, fet que, segons la mateixa Masià, afecta diferents treballadors de l’entitat. Tots els grups parlamentaris, sí han coincidit que Masià està en funcions, i que cal nomenar urgentment un nou responsable de l’OAC que retorni la imatge que un ens d’aquestes característiques representa.

Mayte Masià va ocupar, de manera interina, el càrrec de directora de l’OAC el passat 29 de juny, després de l’escàndol que va costar-li el càrrec a l’anterior director, Daniel de Alfonso, en publicar-se unes converses amb el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, on els dos parlaven entre altres temes d’inventar delictes contra líders polítics independentistes de Catalunya.

Masià s’ha desvinculat de les converses de De Alfonso, i ha assegurat que no havia tingut coneixement de les mateixes i del seu contingut fins que van sortir publicades. Per la seva banda, l’exdirector de l’OAC, Daniel de Alfonso, ha demanat ja el reingrés a la carrera judicial, doncs teia plaça com a magistrat a l’Audiència de Barcelona. El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha de respondre demà dijous, 21 de juliol, a aquesta petició.

(Visited 72 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari