Demanen 6 anys de presó per a un nét de Franco

La Fiscalia li atribueix dos delictes i una falta per haver envestit una patrulla de la Guàrdia Civil
francis franco
francis franco

Coincidint amb el 80è aniversari de l’inici de la Guerra Civil espanyola, un dels néts del general colpista i dictador Francisco Franco coneix la pena que sol·liciten per a ell la Fiscalia i l’acusació particular per haver envestit, suposadament, una patrulla de la Guàrdia Civil l’abril del 2012.

Francisco ‘Francis’ Franco Martínez Bordiú s’enfronta a una petició de sis anys i un dia de presó per la suposada comissió de delictes d’atemptat contra l’autoritat i contra la seguretat viària. El nét més gran del dictador sempre ha negat la seva implicació en aquesta col·lisió, però diversos testimonis i la geolocalització del seu telèfon mòbil l’ubiquen en el lloc dels fets.

Fa quatre anys, un agent de la Guàrdia Civil va resultar ferit a la província de Terol quan un tot terreny, suposadament conduït per Francis Franco, va impactar contra el seu vehicle patrulla i va tocar el dos. La Benemérita havia enxampat el conductor del vehicle circulant amb les llums apagades. El sumari d’aquest cas es va tancar el maig al jutjat de la localitat de Calamocha.

A banda de la privació de llibertat, la Fiscalia vol que s’imposi a l’acusat multes que totalitzen 25.600 euros i la retirada del permís de circulació durant tres anys, mentre que l’acusació particular, en representació de l’agent ferit, sol·licita una multa de 17.100 euros i sis anys de retirada del carnet de conduir.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari