El Suprem passa comptes amb Homs

El tribunal l'investiga per presumptes delictes "greus" de desobediència al Tribunal Constitucional, prevaricació i malversació
Título de la imagen
Título de la imagen

El Tribunal Suprem ha citat com a investigat a l’exconseller de Presidència de la Generalitat i actual diputat de Convergència Democràtica al Congrés, Francesc Homs, el proper 19 de setembre, pel cas de la consulta del 9-N. El magistrat Andrés Palomo del Arco l’ha cridat a declarar per haver comès suposats delictes “greus” de desobediència al Tribunal Constitucional, prevaricació administrativa i malversació.

Segons ha informat la Fiscalia, l’exconseller va enviar una carta a l’empresa informàtica T-Systems, encarregada de dissenyar els programari per la votació del 9-N, on assegurava que aquest encàrrec no vulnerava la suspensió de la consulta independentista dictada pel Tribunal Constitucional.

Mentre que el Tribunal Suprem investiga Francesc Homs per la seva condició d’aforat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es fa càrrec de la resta de la causa i manté les acusacions contra l’expresident Artur Mas i les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega, si bé els exonera de les penes inherents a la malversació de cabals públics.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari