Mas mira d’apaivagar l’enuig de Demòcrates

Demana a l'escissió independentista d'Unió que no s'emprenyi pel nom de la nova CDC
pdc vots
pdc vots

El bateig del partit successor de Convergència com a Partit Demòcrata Català (PDC) ha emprenyat Demòcrates de Catalunya, formació fundada pels independentistes d’Unió, que ha anunciat que emprendrà accions legals perquè entén que s’usurpa el seu nom.

Arran d’aquesta reacció, l’últim president de Convergència i impulsor del procés de refundació, Artur Mas, vol apaivagar l’enuig de la formació liderada per Antoni Castellà. Troba que ningú es pot enfadar “perquè un partit s’anomeni demòcrata” i assegura que en parlarà amb Demòcrates de Catalunya, una formació, d’altra banda, propera a l’òrbita de la vella CDC que, segons Castellà, no té intenció d’integrar-se en el Partit Democràtic Català. “S’ha de tenir una mica de mesura en la reacció, i Demòcrates ha d’entendre que hi ha molts partits que duen l’adjectiu de demòcrata”, ha explicat a Els Matins de TV3.

Així mateix, ha declarat que el seu nom preferit per al nou partit era Més Catalunya, una de les dues denominacions presentades al principi que no van fer el pes de la militància, la qual cosa va obligar a ajornar el bateig del nou partit. Després, en l’elecció final, va optar per l’opció perdedora: Partit Nacional Català. De fet, ha admès que havia descartat la denominació de Partit Demòcrata pel possible conflicte amb Demòcrates de Catalunya, entre altres motius.

Sigles pujolistes
Friccions entre partits a banda, la nova denominació convergent té les mateixes sigles que la candidatura Pacte Democràtic de Catalunya, una coalició nacionalista que es va presentar a les eleccions generals espanyoles del 1977 amb Jordi Pujol com a cap de llista.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari