Les empreses de l’exdirector d’Andbank, sota la lupa del cas Efial

La Guàrdia Civil ha escorcollat el domicili i dues societats de Jaume Sabater, cofundador de la consultora
andbank
andbank

Els ajuntaments de l’Ametlla de Mar, Tortosa, Ascó i Vandellós han sigut escenaris catalans principals de l’operació Termyca, en el marc de la qual agents de la Guàrdia Civil han detingut aquest dimarts dotze persones, han practicat 48 escorcolls a ajuntaments, entitats públiques, domicilis, despatxos i societats a diverses províncies espanyoles, i han demanat documentació a consistoris catalans com els de Barcelona i Girona.

El rebrot del cas Efial també s’ha fet notar a Andorra, on s’han efectuat diversos escorcolls. En el punt de mira hi ha Jaume Sabater, soci fundador i -fins al 2014- exconseller delegat d’Efial i antic director general d’Andbank -fins al 2008-, així com actual director d’Universal Gestió SA, una societat sota investigació en aquest cas, i president de l’Associació d’ Entitats Financeres d’Andorra (ADEFI). També fou batlle de Portbou.

La Guàrdia Civil ha entrat al seu domicili i a dues societats seves per determinar, segons fonts del cas citades per Vozpópuli, si aquestes van vehicular cap a Andorra diners evadits amb la suposada operativa criminal que s’investiga, que estaria vinculada a la consultora Efial i els seus contractes amb ajuntaments. 

Segons El Español, la Guàrdia Civil i la Fiscalia s’ensumen que de 3 dels 7,8 milions d’euros en contractes públics que rastregen van acabar ocultant-se a Andorra. Els fons provindrien, apunten els investigadors, de concessions suposadament arreglades amb governs municipals, la majoria catalans. Els investigadors, apunta el mateix digital, creuen que complexes estructures empresarials i serveis ficticis van servir per moure els fons cap al país dels Pirineus.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari