El capital estranger no inverteix a Catalunya

Les inversions estrangeres cauen a Catalunya un 35%, i pugen un 43% a Madrid, el primer trimestre de 2016
Título de la imagen
Título de la imagen

Les inversions de capital estranger a Catalunya han caigut un 35% durant el primer trimestre de 2016, mentre que a Madrid ha pujat un 43%. Aquestes dades, del ministeri d’Economia i Competitivat, les ha fet publiques El Mundo. Les dades indiquen que Catalunya, tot i ser la primera economia regional d’Espanya, només ha atret, durant els tres primers mesos de l’any, un de cada sis euros d’inversió estrangera a Espanya. En els tres mesos que porta Carles Puigdemont al capdavant de la Generalitat de Catalunya, ha arribat a Catalunya el 15,5% del diner estranger invertit a tot l’Estat, mentre que només fa un any aquest percentatge era del 30%.

Segons el ministeri d’Economia, entre gener i març de 2016, van arribar a Catalunya 453,5 ME, enfront dels 693,4 ME que ho van fer en el mateix període del 2015, amb el que hi ha hagut un descens d’inversió estrangera a Catalunya del 35%. Durant tot el 2015, dels 23.419 ME totals de capital estranger invertit a Espanya, Catalunya en va rebre 4.874, el que representa el 21% de la inversió estrangera. Madrid va rebre 10.127 ME d’inversió forana, el que representa el 47%, i aquesta diferència encara s’ha fet més gran en els primers mesos de 2016. Dels 2.966 ME invertits al primer trimestre de 2016, Madrid s’ha quedat amb 2.097 ME, el que suposa el 70% del diner estranger invertit a Espanya.

Pel que fa l’origen dels inversors, Madrid rep diners del Canadà (23%), el Regne Unit (15%), França (14), Països Baixos i Luxemburg, (12), La Xina (7%), Les Filipines (6,8%), Alemanya (3,2%) i el 8% restant d’altres països. El 27% dels diners estrangers invertits a Madrid, estan destinats al sector immobiliari, i el segueix el sector de les activitats relacionades amb l’emmagatzematge (logística i venda online).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides