Revolta ‘aznarista’ contra el ‘marianisme’ del PP

Alguns partidaris i nostàlgics de l'expresident demanen el vot per a Vox i es plantegen crear un nou partit
Alfred_Bosch55
Alfred_Bosch55

Un sector del Partit Popular proper a l’expresident del Govern espanyol José María Aznar ha acostat posicions amb Vox fins al punt que, segons apunten mitjans conservadors de Madrid, es plantegen la creació d’un altre partit liberal conservador que aglutini els insatisfets amb el PP de Mariano Rajoy.

Entre els crítics amb el marianisme destaquen Rafael Bardají i Óscar Elía, que fa temps que manifesten crítiques cap al PP de Mariano Rajoy i aquest cap de setmana, en un article publicat a Libertad Digital, han demanat el vot per a Vox. Segons ells, “tornar a castigar al marianisme donant suport a Ciutadans no ja una opció per a un liberal-conservador nàufrag del PP d’Aznar i de les seves idees” i presenten la formació que lidera Santiago Abascal com l’única opció electoral. En aquest sentit, recomanen al “bon votant del PP” que, per “frenar la deriva ideològica del marianisme“, voti Vox, un partit que, segons ells, el PP ha boicotejat perquè “representa el testimoni de la fractura moral i intel·lectual que el PP ha causat a la dreta espanyola”.

Bardají va crear el Grupo de Estudios Estratégicos (GEES) i fou assessor de Defensa i cap d’estudis de polític internacional de la FAES. La biografia de Elía també està vinculada a GEES i a FAES, com a assessor sobre afers internacionals, i a Defensa, com a assessor.

Els sectors crítics amb el PP de Rajoy, als quals OKdiario ubica Jaime Mayor Oreja, Esperanza Aguirre i la Red Floridablanca, fa mesos que estudien la creació d’un nou partit i aquesta idea ja s’ha presentat en alguna reunió privada per temptejar suports i calcular si poden guanyar-se un espai a la dreta del PP, revela el mateix digital.

OKdiario especifica que l’objectiu de la nova formació seria fer front a la unió de les esquerres i que el sector descontent amb el marianisme s’hauria reunit ja amb membres de Vox per plantejar la possible creació del nou partit. També avança que faran el pas si no hi ha un congrés obert al PP.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari