“Endollisme” a la Generalitat

La UGT denuncia la creació de dues places "a mida" per a Francesca Guardiola, germana de Pep Guardiola, i Pilar Pifarré, exdiputada de CDC.
Título de la imagen
Título de la imagen

El sindicat UGT ha denunciat que hi ha dos llocs de treball de la Generalitat sospitosos d’haver-se creat “a mida”. Un és el de coordinadora de recursos i serveis del Consorci de Normalització Lingüística (CNL), que seria ocupat per l’exdiputada de Convergència Democràtica, Pilar Pifarré. L’altra plaça és la de directora de Relacions Institucionals d’Acció, del Departament d’Empresa i Coneixement, que ocuparà Francesca Guardiola, germana de l’exentrenador del Barça, Josep Guardiola.

L’UGT s’ha adreçat aquest dimarts, 17 de maig, a la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, per tal que prengui les “mesures oportunes que garanteixin el compliment dels principis d’igualtat, mèrit i publicitat en la creació i posterior adjudicació de llocs de treball públics, ja siguin de funcionaris, laborals o eventuals“.

El sindicat denuncia que “en ambdós casos s’estan atribuint sous per sobre de la limitació establerta per Acord de Govern i fora de l’escala salarial d’aquesta Administració.” El fet és que tant Pifarré com Guardiola van quedar-se sense el seu antic càrrec a causa de la recomposició del Govern català amb l’arribada de Puigdemont. La primera treballava com a secretaria del departament de Cultura de la Generalitat i la segona com a directora de Relacions Exteriors.

Finalment la UGT ha recordat que “aquest Departament (Governació) és el responsable de vetllar per la transparència de les Administracions Públiques, la legalitat i la seguretat jurídica, per la qual cosa ens adrecem a la consellera per tal que ens aporti informació i documentació sobre la recent creació de dos llocs de treball d’alta direcció que han aixecat sospites en tant que podrien haver estat creades “a mida“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides