Telefónica renova Narcís Serra com a conseller al Brasil

L'exvicepresident del Govern, investigat per la gestió de Catalunya Caixa, hi va entrar el 2005 i hi continuarà fins al 2019
Títol de la imatge
Títol de la imatge

Telefónica ha renovat Narcís Serra fins al 2019 com a conseller al Brasil, un càrrec que ocupava des del 2005 i que compatibilitzava amb la vicepresidència de la mateixa companyia a Xile. La decisió la va adoptar la junta ordinària d’accionistes de la filial brasilera el passat dijous.

L’exalcalde de Barcelona i exvicepresident del Govern espanyol, de 72 anys, rep, d’aquesta manera, suport per part de la companyia de telecomunicacions quan està sent investigat per la seva gestió al capdavant de Catalunya Caixa.

Serra, imputat des del 2013 pels sobresous pagats als alts executius Adolf Todó i Jaume Massana, es troba en el punt de mira de la Fiscalia Anticorrupció per les pèrdues milionàries ocasionades per diverses operacions efectuades per Catalunya Caixa durant la seva etapa com a president.

En concret, hi ha un forat de 900 milions d’euros i 32 operacions sota sospita, va publicar El Mundo: moviments de finançament i refinançament de pisos, concessions per a l’adquisició de participacions en societats, renegociacions de préstecs i cancel·lacions de deutes.

Segons el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (Frob), aquelles operacions no responen a una “finalitat econòmica lògica” i les pèrdues van traslladar-se al contribuent quan l’entitat fou rescatada amb 13.200 milions d’euros el 2012. El BBVA l’acabaria adquirint per 1.100 milions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides