Prat ubica Geli al centre del cas Innova

L'expresident de l'ICS, que col·labora amb la investigació, diu que l'exconsellera va ordenar-li la contractació de dos directius
marina geli
marina geli

L’exdirector del CatSalut Carles Manté i l’arquitecte Jorge Batesteza foren col·locats en el conglomerat d’empreses municipals reusenques Innova per ordre de Marina Geli, aleshores consellera de Salut, segons ha assegurat l’expresident de l’Institut Català de la Salut Josep Prat, assenyalat com el cervell del cas Innova.

Prat ha explicat a la Guàrdia Civil, el passat 10 de març, que va seguir ordres de Geli quan va col·locar-los tots a Innova, que ell dirigia. Per pagar-los, el CatSalut destinava més diners a l’hospital Sant Joan de Reus, que traspassava diners a Innova, i aquest conglomerat, al seu torn, pagava a CCM Estrategies i Salut, empresa de Manté creada poc abans de la contractació.

Manté es va embutxacar 838.000 euros entre el 2007 i el 2011. Batesteza, 387.000 euros per tasques que “no calien”, segons ha assegurat Prat. Amb aquests pagaments, suposadament, es mirava d’equiparar els emoluments de tots dos amb els que percebien al CatSalut.

Prat, molt compromès pel progrés de les indagacions i acusat de diversos delictes, està col·laborant amb els investigadors del cas. Haurà de confirmar, això sí, les seves declaracions sobre Geli en seu judicial.

L’exconsellera, per la seva part, ha titllat les afirmacions de Prat de “rotundament falses” i ha assegurat que “no vam pagar mai des de Salut les retribucions de Manté ni de Batesteza després de la seva sortida del CatSalut”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides